Haartransplantatie in Turkije EMBOMED logo

Wenkbrauwen

Wenkbrauwen zijn een essentieel onderdeel van het gezicht. Ze geven namelijk meer expressie bij het tonen van bepaalde emoties. Verder beschermen ze de ogen ook tegen zweet, stof en vuil. Vindt u uw wenkbrauwen te dun of zijn ze wellicht helemaal verdwenen? Embomed lost dit voor u op!

Wenkbrauwen

Wenkbrauwen behoren tot een essentieel onderdeel van het gezicht. Naast de praktische functies zoals de ogen beschermen tegen zweet, stof en vuil, zijn wenkbrauwen ook belangrijk om expressie te geven. Ze zijn belangrijk om de ogen meer te doen spreken als het ware. Ze helpen namelijk bij het tonen van bepaalde emoties op het gezicht en weergeven het karakter van een persoon. Vindt u uw wenkbrauwen te dun, of zijn ze wellicht helemaal verdwenen? Een wenkbrauwtransplantatie is dan de ideale oplossing voor uw probleem.

Copyright Embomed haartransplantatie (eigendom van Embomed)

Voorafgaand

Elke wenkbrauwtransplantatie is anders. Zo zijn er mensen die graag vollere wenkbrauwen willen en mensen die alleen de kale plekken op willen vullen. Om deze reden zal er van tevoren een gesprek plaatsvinden tussen de desbetreffende persoon en de arts. In dit gesprek kunt u alle specifieke vragen stellen en wensen bespreken. De arts zal in dit gesprek ook inschatten of u een geschikte kandidaat bent voor de wenkbrauwtransplantatie. Het kan namelijk voor komen dat iemand een ziekte heeft of gebruik maakt van bepaalde medicatie wat de procedure nutteloos maakt. Tot slot zal de arts bepalen welke procedure het best bij u past.


Procedure

De procedure van een wenkbrauwtransplantatie kan het best worden vergeleken met de procedure van een haartransplantatie. Meestal worden de haren van het achterhoofd gehaald. Er zal zorgvuldig naar beschikbare haren worden gekeken, omdat de meeste haren niet gelijk zijn aan de haren van uw wenkbrauwen. Dit zullen enkel de meest dunne haartjes zijn. Wij zullen tijdens de behandeling de FUE haartransplantatie toepassen.


FUE (Folliculaire Unit Extractie)

Het grote voordeel van een Folliculaire Unit Extractie is dat u hieraan geen littekens zult overhouden. Bij de ouderwetse Focciculaire Unit Transplantatation, werd namelijk een stuk huid weggehaald, waarna er een litteken achterblijft. Tijdens een FUE procedure zullen de donor haarzakjes met een holle naald worden verwijderd en vervolgens verplaatst naar de desbetreffende kale plekken op uw wenkbrauwen. Deze grafts (haarzakjes) zullen vervolgens van nature teruggroeien. De donor haarzakjes zullen 9 van de 10 keer van de achterzijkant van uw hoofd, of uw achterhoofd worden gehaald. Wij kiezen voor deze plek omdat deze haarzakjes van nature weer terug zullen groeien.


Wanneer komt u niet in aanmerking voor een wenkbrauwtransplantatie?

Het zal niet snel voor komen dat u niet in aanmerking komt voor een wenkbrauwtransplantatie. Toch kan het wel eens gebeuren dat uw donormateriaal niet sterk genoeg is. Dit kan resulteren in verschillende dingen. Bijvoorbeeld dat uw wenkbrauwen simpelweg niet dikker zullen worden of dat u helemaal niks van de transplantatie zult merken. Het draait dus voornamelijk om het donormateriaal. De arts zal ook zorgvuldig kijken dat de donorharen over dezelfde fijne structuur en kromming als uw wenkbrauwen zullen beschikken.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.

Lees meer
Accepteren